Haber

Mardin Tanıtım Günleri İstanbul’da Başladı

Mardin kültürünün ve yöresel lezzetlerin sergilendiği Mardin Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı.

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ve Mardin Valiliği’nin desteklediği etkinliğin açılışı Yeşilköy Atatürk Havalimanı fuar alanında gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, Mardin’in dünyanın en güzel açık hava müzelerinden biri, belki de en güzeli olduğunu söyledi.

Gül, “Dünyanın en güzel açık hava müzelerinden biri olan Mardin’de, dünyaya örnek olacak bir kardeşliği sürdürüyoruz. Farklılıkları sorun olarak kabul eden, yüzyıllarca mücadele eden grupları birçok ülkede gördüğümüzde, Dünyanın her yerinde Mardin’in kardeşliğini, barışını ve çok kültürlülüğünü bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.” “Bunu ülkemizin ve toplumumuzun en büyük değeri olarak görüyoruz. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğinizi daim etsin.” dedi.

“Tüm İstanbulluları Mardin’e bekliyoruz”

Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mezopotamya’nın incisi ve bölge turizminin lokomotifi Mardin’in tanıtımı için 4 gün boyunca İstanbullu vatandaşların yanında olacaklarını söyledi.

Mardin’in 23 medeniyete ve 3 semavi dine ev sahipliği yaptığını kaydeden Kurt, “Amacımız Mardin’i İstanbul halkına tanıtmak, bu güzelliklerle dolu bu şehirde mutfak kültüründen bir arada yaşama kültürüne kadar her şeyi anlatmaktır. hoşgörüyü, Mardinli vatandaşlarımıza memleketlerinde bir nefes kazandırmak.’Mardin’i tanımak ve 4 gün anlamak için yeterli değil.’ “Tüm İstanbulluları Mardin’e bekliyoruz.” dedi.

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Sedat Güngörur, İstanbul Valisi Gül’e hediye takdim etti.

Daha sonra milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye başkan adaylarının hazır bulunduğu protokolün katılımıyla kurdele kesilerek etkinlik açıldı.

Mardin Tanıtım Günleri

28 Ocak’a kadar İstanbul’da ziyaret edilebilecek etkinlikte Mardin’in yöresel lezzetleri ve kültürü sergileniyor.

Etkinlikte Mardin’in meşhur kaburga dolması, şırdan, mumbar, örtülü lahmacun, Süryani çöreği, badem şekeri, Mırra kahvesi, Derik zeytini, Nusaybin cevizli sucuk, Bıttım sabunu, kuru üzüm ve pekmez İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Meşhur Derik zeytininden yapılan baklavaların da sergilendiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar Mardin’in yöresel lezzetlerini tatma ve yerel sanatçıların gösterilerini izleme fırsatı buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu